Pages

Subscribe:

04 February 2012

Tips | Website Download Font Percuma untuk PC anda!!

Dekar
AHaks..Kali ni aku nak kongsikan dengan korang satu lagi benda best. Dah lama sebenarnya tak kongsikan website2 yang best ni. So apa yang aku nak kongsikan hari ni adalah berkaitan dengan Font. Kalau nak diikutkan Font ni ibarat nadi dalam komputer. Takde font, memang tak boleh nak tulis la kan. Kalau dalam design, Font ni adalah satu medium untuk meluahkan kreativiti. Sekarang ni dah ada berjuta2 fonts free yang kita boleh download kat internet. Tapi masih ramai lagi yang tak tahu kat mana nak download kan. So kat sini aku dengan gembiranya nak share dengan korang 1 Website Download Font yang best dan Free..



2. Font nih automatik akan berada di Computer anda dan boleh digunakan pada MS Office, Photoshop dan semua Software yang melibatkan Font :)


3. Website tersebut ialah dafont

4. Setelah anda Download anda perlu :-
i) extract file tersebut.
ii) Copy ke C:/ -> Windows -> Font

5. Mudahkan?? 

p/s:- Font is free :))

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tawaran Minggu Ini