Pages

Subscribe:

12 November 2011

Kehandalan Kamera iPhone 4S

Yess... kali nih aku nak shared iklan kamera iPhone 4S dekat korang nak cerita sikit tentang Kamera iPhone 4S + iOS 5 nih... layan kejap iklan 30 saat dibawah :-


2. Isi tersirat ingin disampaikan oleh apple adalah iPhone 4S yang disupport oleh iOS 5 nih menjanjikan kepuasan penggunaan kamera untuk menghasilkan gambar yang berkualiti tinggi dan berseni. Ini kerana Camera iPhone 4S + iOS 5 mempunyai :
  • 8 Megapixels - 60% Pixels lebih baik daripada iPhone 4 sebelumnya. Ia boleh menerima capacity cahaya yang baik sehingga membolehkan gambar yang diambil apabila di transfer kedalam TV, Komputer menghasilkan kualiti HD.

  • Optic yang baru - Kualiti kamera tidak hanya bergantung kepada banyaknya nilai Pixels, tetapoi Optic yang menerima cahaya masuk kedalam kamera dan keboleh adjust cahayanya adalah sangant memberi kesan kepada kualiti gambar yang diambil.

  • Back Side Illumination Sensor -Teknologi baru pengawalan pencahayaan mengambil gambar ini mengawal pencahayaan anda supaya gambar berkeadaan yang kurang cahaya tidak terlalu gelap dan gambar yang terang tidak menampakkan cahaya putih (Overload Light). Lampu LED dibelakang iPhone 4S akan mengawal cahaya apabila ia diperlukan. (anda boleh menutupnya jika tidak diperlukan).  • Face Detector - Kamera iPhone 4S sangat pintar dan boleh mengesan bila anda mengambil gambar seorang atau berkumpulan. Anda pasti tersenuym apabila menjadi orang yang mengambil gambar.
  • Butang Camera Apps di Lockscreen - Dengan iOS5, kamera anda boleh diakses dengan pantas hanya pada Lockscreen. 

  •  Edit Gambar didalam iPhone - Tanpa bantuan apps atau apa-apa software, anda boleh terus Crop, rotate, enhance, and remove red-eye right di iPhone terus.

 
  • HDR - Tap sahaja HDR. Gambar akan diSnap 3 kali dari 1 shot untuk mendapatkan layer-layer yang mempunyai pendedahan yang berbeza. Kemudia 3 layer tersebut digabungkan. Gambar ketiga-tiga dan gambar HDR tersebut disimpan didalam Camera Roll. Anda boleh melihat perbezaan gambar tersebut sendiri.
p/s : Credit to Apple Inc. Kalau korang perasan... dekat Iklan kat atas tuh...last sekali dia cakap "....is the one and the most amazing iPhone yet". ahaks~!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tawaran Minggu Ini