Pages

Subscribe:

09 November 2011

Flash Brings Problem to Mobile - Steve Jobs



Yes... Untunglah kan... Jobs dah takde kat dunia nih baru orang perasan yang Flash nih bagi problem kat Telepon mudah alih kita nih...dulu pon orang ramai bising kenape iPhone, iPod & iPad xde flash...?? ahaha... Persoalan nyer...perlu ke Flash tuh ada dalam ketiga-tiga produk tuh? ape kesan bile kite browse tanpe flash?? ehh..?? ape bende tuh Flash?? ahaks~


2. xsyok lah...tapi camne pon Jobs tetap explain kat pelanggan dia sbb ape dia benarkan Flash masok dlm produk Touch screen dia (Mobile
OS). Yelah, dia ada cakap dalam tahun 2010 (Link) yang Flash nih direka untuk PC dan peralatan yang ada tetikus, tapi bukan untuk Touch Screen. ahaks~.

3. Ok buat korang yang masih xfaham..bleh try layan Video nih... Ada vlogger dari luar negara citer kenape Flash xperlu dalam Produk Tablet atau Telepon kita... Enjoy !


4. Hal nih disokong biler Adobe Keluarkan Official Statement :-
Our future work with Flash on mobile devices will be focused on enabling Flash developers to package native apps with Adobe AIR for all the major app stores. We will no longer adapt Flash Player for mobile devices to new browser, OS version or device configurations. Some of our source code licensees may opt to continue working on and releasing their own implementations. We will continue to support the current Android and PlayBook configurations with critical bug fixes and security updates.
5. Adobe nak Stop dengan Flash... Ini bermakne diorang dah nak stop guna flash...so Flash akan support oleh yang memane gadget sedia ada skang nih...so Gadget yang akan datang mybe takde dah guna flash...wowwowowow...!! Steve Job Prediction was rite...??

p/s:- Jobs is genius ...

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tawaran Minggu Ini