Pages

Subscribe:

10 November 2011

iPhone 3GS dah memadai untuk pelajar IPTA/IPTS

Yesss.... Sape tak kenal kot iPhone 3gs? Boleh dikatakan klasik dan still usefull. Ok ok...so kali nih aku nak explain kenape aku rase yang iPhone 3gs nih adalah telepon yang paling sesuai kepada student. Maklumlah yang dapat duet pinjaman nih kan student sume... Statistik bancian 2010
pon telah menunjukkan sebanyak 69% student yang membuat pinjaman pendidikan akan membeli telefon bimbit untuk kegunaan mereka sendiri... Fakta tuh beb... Ahaks.
2. Aku cuma nak sarankan 3gs adalah telepon yang terbaik la...xde lah terbaik mane macam ipon4 keatas... Tapi dia standert cow boy ada pistol murah ckup2 peluru ada 6 butir aje.... Ahaks
3. Macam yang kite tau 3gs nih kan smartphone... So dah tentu lah boleh ekses wifi n browse internet. Yes, kite sudent nih berjiwa muda xlari daripada bukak twitter dan FB kan? Tambahan Kampus kita pulak under the hood of wifi. Aku sarankan 3gs nih sbb browser dia agak laju jugak lah berbanding Smartphone lain...Cbe layan jap vidz nih...

4. 3gs fight2 jugak dengan samsung galaxy ace kat atas tuh kan....Walupon ace nih lagi muda dari 3gs... Ye tak? Not bad lah beb...
5. Majoriti akan cakap...leceh lah iPhone nih... Apps kene baya lah... Setiap kali nak masokkan lagu kene sync ngn pc pakai iTunes... Leceh... Ahaks..memey lah.. Sync ngn PC bermaksud kita ble transfer apps kite yang kita dah download dari apple store. Kira kita backup lah kiter nyer app kat dalam PC. Memang produk apple bit kene pakai duit sikit bile nak download kat apple store... Tapi bukan sume app nak kene bayoo... Macam social network FB, Twitter ngan google+ sumer free...skype n YM pon free...
6. Games iPhone memey terbaik bro.... Layan vidz nih...

... Ahaks ... Memang game nih kat app.store 4.99 USD... Tp skang hackers dah ramai... IPhone apps dan game dah boleh crack dan boleh didapati dengan percuma...yess... Enjoy free games... Forsure iPhone korang tuh perlu di Jailbreak (Apple inc. dah announce jailbreak xsalah disisi undang2 tapi at your own risk lah... Ahaks...). Biler dah jailbreak (disarankan guna iOS 4.3.3 sebab paling stabil buat mase nih) install 1 tweaks bernama INSTALLOUSE... lepas tuh....wowoowoww...apps dan games dalam iPhone anda...freee!!!!

7. Video kat atas nih adalah version lama punya installouse... Aku post vid nih just untuk example aje. Harge iphone pon skang dekat mudah 3gs 32G pon dalam RM 1k. Its berbaloi... But kalau korang still nak try bli maxis (dorang cuma provide 8G). Boleh jugak.
P/s: berdasarkan pengalaman aku guna 3gs. 4.5/5 stars. :)

1 comment:

Saurik said...

Tau takpe.3gs ni top lg kot..jst agak ktinggalan la.kn bez lw apple msokkn retina display kt 3gs.haha.tak kisahlah pkai iphone 3g ke,ipod touch 2nd generation ke,yg buat gdjet apple ni cool gle,knpem kt ios dy.

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tawaran Minggu Ini