Pages

Subscribe:

12 November 2011

Hacker Melampau - Hackers mengawal Siri Menggunakan Minda

Yess...!!post nih aku share kepada korang tentang hackers-hackers yang berinovatif tinggi nih menggodam Siri.. haha...sangat melampau apabila ada Hackers yang hack Siri dan menggunakan kawalan minda untuk memberi koman kepada Siri (Project Black Mirror). Wayar-wayar dipasang dikepala dan disambung kepada peranti yang dicipta sendiri dan terus disambung kepada iPhone 4S. Dengan hanya memikirkan apa yang perlu dibuat
, Siri terus menjalankan tanggungjawab sebagai Personal Assitant. Layan Video dibawah :-


2. Kalau kita tengok, ia macam mengarut. Tapi Steve Job dulu diangap mengarut juga bila nak buat Siri, tapi ia dah jadi kenyataan. Lagi Video test :-




3 . Penerangan dari pada kumpulan hackers tersebut proses pengawalan menggunakan Mind Wave Tersebut :-
Here's how we did it !
1. ECG pads provide raw skin conductivity / electrical activity as analogue data (0-5v).
2. This is plugged into the Arduino board via 4 analogue inputs (no activity = 0v, high activity = 5v).
3. The Arduino has a program burnt to it's EPROM chip that filters the signals.
4. Josh trained the program by thinking of the main Siri commands ("Call", "Set", "Diary" etc.) one at a time and the program where we captured the signature brain patterns they produce.
5. The program can detect the signature patterns that indicate a certain word is being thought of. The program will then wait for a natural 'release' in brain waves and assume the chain of commands is now complete and action is required.
6. The series of commands are fed to a SpeakJet speech synthesiser chip
7. The audio output of which simply plugs into the iPhone's microphone jack.

So simple, we still can't believe it really works


4. Walaubagaimanapun, Ia masih lagi perlu menggunakan jari untuk menekan butang untuk mengaktifkan siri untuk menerima arahan. Terserah pada anda untuk menganggap ia Melampau atau Inovatif Teknologi. ahaks~


p/s: Lagi info tentang Project Black Mirror. (1) (2)

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tawaran Minggu Ini