Pages

Subscribe:

11 November 2011

Cara-cara menukar iPhone 3GS anda ke iOS 5

Yess, Post kali nh aku nak ajar step by step untuk upgrade iOS 4++ korang kepada iOS5. Ia sangat mudah seperti memetik buah rambutan yang berada didahan yang rendang... ahaks~

1. Step pertama - korang kene Download file iPhone2,1_5.0_9A334_Restore.ipsw. (File Tersebut adalah Original dari Apple Inc, tidak perlu khuatir atau ragu-ragu)

2. Step kedua - Korang kene ada iTunes 10.5 atau
upgrade iTunes sedia ada korang. Ini kerana hanya iTunes 10.5 yang support untuk sync dengan product Apple product yang menggunakan iOS 5. Bagi PC atau Mac yang nak upgrade, korang cuma perlu download dan Install file iTunes tersebut. Tak Perlu Uninstall iTunes Sedia ada - ia akan automatik upgrade iTunes korang ke version 10.5

3. Step ketiga - Setelah selesai download Step 1 dan Step 2, cucuk cable PC/Mac korang ke iPhone 3GS korang.

4 Step keempat - Bukak iTunes korang dan follow Step A, B dan C dalam Gambo dibawah....



5. Step Kelima -  Tunggu sampai Proses extract dan Install iOS 5 kedalam iPhone 3GS anda sehingga siap...!!

p/s : Mudah kan? enjoy your iOS 5 :)

7 comments:

ZairieHusin.com said...

larat ke 3gs bawak ios5??? kalau tak silap aku 3gs ios xleh jailbreak. huhu

ab halim abdul rahman said...

kalau update ios5 semua game dah install akan hilang tak?

Insert Disc said...

Abd Halim...simpan Game dekat libry iTunes dulu...(Transfer Purchase)... kalau update ikut cara Restore (seperti diatas)... iPhone anda akan clear macam baru... :))

Habib Adam said...

ada error "firmware not compatible"

Insert Disc said...

Error anda...bile anda salah Download Firmware..!!!
Semak bali Firmware anda..!!

qaseh.aniss said...

gambar x boleh tengok

Anonymous said...

Gambar x leyh tgk larh :(

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tawaran Minggu Ini